OVER ONS

 

Graag schetsen wij even wie we zijn en hoe we onze opvang organiseren.Wij, Eline De Bruyne (1988) en Hilke Scheerlinck (1988) zijn van opleiding bachelor in de orthopedagogie. 

We hebben allebei verschillende stages gelopen bij zowel kinderen als volwassenen met beperkingen van verschillende aard (meervoudige, mentale en fysieke beperkingen en autisme). Na enkele jobs te doorlopen belandden we in dit moment van ons leven in de fase waarin Eline thuisblijfmama is en Hilke PAB-assistente van een meisje met mentale beperking.
Samen hebben wij intussen twee kindjes: Fenne (april 2017) en Hasse (oktober 2018).


Dan is er nog Naomi De Bruyne (1993), afgestudeerd als verpleegster en tewerk gesteld in het UZA. Zij ondersteunt ons wanneer er medische handelingen moeten uitgevoerd worden, waartoe we zelf niet in staat zijn.

Hoe we zijn ontstaan

 

In 2012 werd door Eline en Hilke een ‘Special Gymteam’ opgericht. We zaten nog in onze opleiding, en turnden zelf ongeveer 15 uur per week. Door deze groep op te richten, gaven we kinderen met een beperking de kans om ook te komen turnen. Anders dan andere groepen, stonden wij open voor kinderen met een diep mentale beperking. Al snel moesten we de groep uitbreiden naar twee, drie, en uiteindelijk vier groepen. Al snel kwam van de eerste ouders de vraag of wij misschien op hun zoon/dochter konden babysitten.

 

In augustus 2014 kregen we voor het eerst de vraag of we officieel pleeggezin wilde worden voor één van de kids, en dit voor gemiddeld 1 weekend per maand. Wij zagen dit zitten, en zette de procedure in gang, zo werden we ‘logeerpleegmamas’ van een jongetje van 6 jaar met syndroom van Down. Al snel kwam het eerste probleem opduiken. Het jongetje was een ‘weglopertje’, en bleef dus ook niet in bed liggen. We beslisten een op maat gemaakt bed te laten maken, en kwamen uit bij ‘twee beren’, een Nederlandse firma. Samen met hen bedachten we wat we nodig hadden, en kwamen we uit op onze boomhut, die vandaag dienst doet als logeerboomhut!

 

Vaker en vaker kwam de vraag om kinderen te laten logeren. Het idee om zelf iets op te richten speelde al een tijdje, maar pas nu werd de knoop doorgehakt. De oprichting van ‘De BOOMhut’ werd in december 2015 als proefproject onder de vorm van een feitelijke vereniging opgestart, en werd meteen een succes! In april 2016 werden we daarom een vzw.

Een extra verduidelijking: wij zijn een vzw, wat wil zeggen: vereniging zonder winst. Wij doen dit dus als gezin, vrijwillig, en halen hier geen loon of andere winsten uit.
Wij organiseren deze opvang puur omdat er zoveel vraag naar is, en ons hart een plekje over heeft voor jullie kindjes met beperking.

Ervaringen

ELLEN LEEMANS

 

Wat een gevoel van vreugde valt er over mij , eindelijk een plek gevonden waar zowel Nanou als wijzelf van tot rust kunnen komen.


januari 2016

MANO JANSSENJe voelde de liefde van hen voor onze zoon hangen en het was dan ook met een super goed gevoel dat ze Thorben terug in onze armen gaven.

januari 2016

CONNIE VERHAEGEN

 

Zij verdienen een award!


december 2015

Boven: Hilke - Fenne - Hasse - Eline
Onder: Fenne - Eline - Naomi - Hasse - Hilke

 

Raad van bestuur

 

De raad van bestuur telt 6 leden:

 

Voorzitster:                        Hilke Scheerlinck
                                        hilkescheerlinck@vzwdeboomhut.be

 

Secretaris/ penningmeester:  Eline De Bruyne

                                        elinedebruyne@vzwdeboomhut.be

 

Fundraiser:                        Leo Scheerlinck

                                        leoscheerlinck@vzwdeboomhut.be

 

Andere bestuursleden:          Naomi De Bruyne

                                        naomidebruyne@vzwdeboomhut.be


                                        Annelies De Meester

                                        anneliesdemeester@vzwdeboomhut.be


                                        Martine Zegers

                                        martinezegers@vzwdeboomhut.be

© 2016 by De BOOMhut. Created with Wix.com

Tel: 0494 60 55 87   /  info@vzwdeboomhut.be   /  Kerkstraat 40, 2850 Boom / rek. nummer  BE89 3631 5976 3585
ondernemingsnummer 0649.889.211

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now