Logo%2520(1)_edited_edited.png

Wie zijn wij?

Wij, Eline De Bruyne (1988) en Hilke Scheerlinck (1988) zijn van opleiding bachelor in de orthopedagogie. 

We hebben allebei verschillende stages gelopen bij zowel kinderen als volwassenen met beperkingen van verschillende aard (meervoudige, mentale en fysieke beperkingen en autisme). Na enkele jobs te doorlopen belandden we in dit moment van ons leven in de fase waarin Eline thuisblijfmama is en Hilke PAB-assistente van een meisje met mentale beperking.
Samen hebben wij intussen drie kindjes: Fenne (april 2017),  Hasse (oktober 2018) en Nure (augustus 2020).


Naomi De Bruyne (1993), afgestudeerd als verpleegster en tewerk gesteld in het UZA, ondersteunt ons wanneer er medische handelingen moeten uitgevoerd worden, waartoe we zelf niet in staat zijn.

 

Hoe we zijn ontstaan

 

In 2012 werd door Eline en Hilke een ‘Special Gymteam’ opgericht. We zaten nog in onze opleiding, en turnden zelf ongeveer 15 uur per week. Door deze groep op te richten, gaven we kinderen met een beperking de kans om ook te komen turnen. Anders dan andere groepen, stonden wij open voor kinderen met een diep mentale beperking. Al snel moesten we de groep uitbreiden naar twee, drie, en uiteindelijk vier groepen. Na een tijdje kwam van de eerste ouders de vraag of wij misschien op hun zoon/dochter konden babysitten.

Vaker en vaker kwam de vraag om kinderen te laten logeren. Het idee om zelf iets op te richten speelde al een tijdje, maar pas nu werd de knoop doorgehakt. De oprichting van ‘De boomhut - logeeropvang’ werd in december 2015 als proefproject onder de vorm van een feitelijke vereniging opgestart, en werd meteen een succes! In april 2016 werden we een vzw.

Een extra verduidelijking: wij zijn een vzw, wat wil zeggen: vereniging zonder winst. Wij doen dit dus als gezin, vrijwillig, en halen hier geen loon of andere winsten uit.
Wij organiseren deze opvang puur omdat er zoveel vraag naar is, en ons hart een plekje over heeft voor jullie kindjes met beperking.

In juni 2020 sloten wij ons hoofdstuk als lesgever in de turnclub af. We voelden echter toch de nood om iets te blijven doen in deze richting. Verplaatsingen van en naar de turnclub waren voor ons als gezin in ieder geval geen optie meer. Na heel wat brainstormen kwamen we dan op het idee om een kleinschalige bewegingsschool op te richten bij ons thuis. Zo ontstond een nieuw stukje boomhut, namelijk 'De boomhut - bewegingsschool'.

 

Tel: 0472 94 64 34   |   info@vzwdeboomhut.be   |   Kerkstraat 40, 2850 Boom

rekeningnummer  BE89 3631 5976 3585
ondernemingsnummer 0649.889.211

​© 2020 by vzw De Boomhut. created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now