VZW De Boomhut

bewegingsschool

Logo%2520(1)_edited_edited.png

Werking knuffelturnen

Wat is knuffelturnen? 

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegingsopvoeding voor kleuters met één van hun (groot)ouders. De relatie tussen kleuter en (groot)ouder staat hierbij centraal. Het samen bewegen, voelen, genieten en ontspannen is het uiteindelijke doel.
Knuffelturnen is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne.

... samen bewegen.
.... tijd maken voor elkaar.

Knuffelturnen is een leuke vorm van bewegingsopvoeding voor peuters en kleuters, van 18 maanden tot 6 jaar, samen met één van hun (groot)ouders of een ander vertrouwenspersoon. Via speelse en uitdagende oefeningen wordt de basismotoriek van de kinderen gestimuleerd.
Naast het bewegen staat de verbondenheid tussen (klein)kind en (groot)ouder/ vertrouwenspersoon centraal, maar ook de vaardigheid om relaties aan te gaan met anderen.

... plezier beleven, zonder prestatiedruk

 

Tijdens een sessie knuffelturnen staat plezierbeleving voorop. De begeleider speelt in op het initiatief, de reacties en gevoelens van de kinderen. Op die manier beleven kinderen succes, voelen ze zich gewaardeerd en wordt de bewegingsexploratie bevorderd.

Bewegingsvaardigheden

Een sessie knuffelturnen is opgebouwd rond de fundamentele bewegingsvaardigheden, zoals wandelen & lopen, klimmen, werpen & vangen, roteren, heffen & dragen,...

Door aan deze vaardigheden te werken wordt de brede motorische ontwikkeling van de kinderen geprikkeld en bevorderd én wordt de basis gelegd om later sportspecifieke vaardigheden te leren.

Sociale vaardigheden en zelfvertrouwen

Tijdens de verschillende oefeningen en relatiespelen wordt gewerkt aan de vaardigheid om positieve, betekenisvolle relaties met elkaar aan te gaan. Vertrouwen krijgen, initiatief nemen, zelfzeker worden en rekening houden met anderen wordt hierbij als doel gesteld.

Bron: Gezinssport Vlaanderen

Wanneer? 

Op dit moment gaan onze reeksen knuffelturnen door op zaterdag- en zondagvoormiddag (9u15-10u) en maandagnamiddag (14u-14u45).
Een knuffelturnles duurt 45 minuten, waarvan 30 minuten actieve lestijd.

De prijs voor een reeks van 5 lessen bedraagt 40 euro.

Inschrijven kan hier.

Tel: 0472 94 64 34   |   info@vzwdeboomhut.be   |   Kerkstraat 40, 2850 Boom

rekeningnummer  BE89 3631 5976 3585
ondernemingsnummer 0649.889.211

​© 2020 by vzw De Boomhut. created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now